„Cred că România poate fi o ţară democratică şi puternică dacă toţi respectăm legile şi dacă nu acceptăm – şi nu vom accepta – ca 20, 30, 50, 70 de oameni să încalce legea”, sunt susţinerile premierului României şi care ne îndreptăţesc să întrebăm cam câte legi din România a respectat domnia sa în exercitarea mandatului.
Să fie oare legea dreptului de autor, atât timp cât plagiatul este un model de reuşita profesională şi ascensiune politică?
Să fie oare independenţa justiţiei, atât timp cât procurorii sunt hărţuiţi doar pentru că aplică principiul de drept potrivit căruia „nimeni nu e mai presus de lege”?
Să fie oare libertatea de exprimare, când protestele sunt înăbuşite mai ceva ca în Piaţa Universităţii din perioada anilor 1990 sau jurnaliştii adevăraţi sunt defăimaţi şi încorsetaţi ca în epoca Năstase?
Să fie oare dreptul românilor la un trai decent, când românii sunt sleiţi de taxe şi impozite, societăţile comerciale îşi închid porţile, iar investitorii pleacă din România?
Să fie oare dreptul la educaţie, când copiii/studenţii nu ştiu spre ce direcţie se îndreaptă, iar povara fiscală a familiilor nu le permite asigurarea tuturor condiţiilor de învăţare şi dezvoltare?
Să fie oare dreptul la sănătate, când programele de sănătate sunt doar pe hârtie şi în realitate tratamentele medicale au devenit un lux?
Să fie oare legea bunului simţ, când românii sunt intoxicaţi de atâtea minciuni şi buna lor credinţă este luată în deşert?
Să fie oare principiul bunelor practici în guvernare, atât timp cât comunităţile sunt lăsate de izbelişte, iar valorile şi tradiţiile românilor sunt călcate în picioare pas cu pas?
Deziluzia este cu atât mai mare cu cat premierul României, catalogat până deunăzi ca fiind !micul Titulescu”, face parte din generaţia tânără în a cărei capacitate 70% dintre români şi-au pus speranţele ca ţara să se îndrepte pe un drum curat, onest şi drept, la fel ca orice stat din UE.
Din păcate însă, metehnele comuniştilor şi bastoanele de pe spatele românilor au devenit regula de bază a actualei guvernări întărită şi de falşii liberali, care acceptă astfel de lucruri. Categoric, cu o astfel de guvernare România nu poate fi o ţară democratică şi puternică.
Acolo, la Pungeşti, unde ţăranii sunt îngenunchiaţi de comunişti, mai ceva ca în perioada colectivizării când au fost împuşcaţi din ordinul lui Ceauşescu, ar putea fi părinţii sau bunicii noştri, fraţii sau copiii noştri.
Acolo ţăranii îşi apără bucata de pământ ce le asigură o pâine pe masă.
Soluţia nu este bătaia, ci dialogul!
Departamentul de politici publice al PDL Bistriţa – Năsăud
Prim – vicepreşedinte Monica Săsărman